Travnik

JU ” Obdanište” Travnik proslavilo 75 godina rada (FOTO – VIDEO)

Svečanom akademijom JU “Obdanište” sinoć je obilježilo veliko jubilej, 75. godina rada. Prisutnima se najprije obratio direktor ove obrazovno – odgojne institucije, dr. Jasmin Hrnjić.

 

– Današnja Javna ustanova obdanište Travnik osnovana je 22.decembra 1948. godine od strane Gradskog narodnog odbora Travnik (današnje općinsko vijeće) kao Dječije obdanište Travnik. Kasnije je nosilo naziv i „Braća Kulenović“ te je djelovalo na više lokacija, ali više o našoj ustanovi čuti ćete u nastavku programa.
Ja danas želim da se zahvalim svima koji su u proteklom vremenu bili dio ove ustanove ili je pomagali na različite načine.
Zahvaljujem se vama roditeljima, našim bivšim i sadašnjim uposlenicima, mojim prethodnicima rukovoditeljima, upravnom odboru, našim prijateljima iz drugih JU, donatorima i dobavljačima, na podršci prije svega djeci i mladim roditeljima, ali uposlenicima naše ustanove.
Posebno se zahvaljujem našem Osnivaču na subvencioniranju boravka djece u obdaništu, što omogućava roditeljima da plaćaju samo jednu četvrtinu ekonomske cijene boravka u vrtiću, što predstavlja najnižu participaciju koju roditelji plaćaju u BiH.
Također, zahvaljujem se kantonalnim vlastima na značajnoj finansijskoj podršci u svrhu investiranja u obnovu devastiranih objekata, te subvencioniranju roditelja sa kantonalnog nivoa.  Podrška lokalnih i kantonalnih vlasti nam omogućava da krenemo u obnovu zgrade Kalibunar, uz izvjesnu obnovu zgrade Amerikanka koja je prošla kao projekat EU za obnovu 30 škola i 30 vrtića u Bosni i Hercegovini, a u planu je širenje kapaciteta ustanove lateralno prema rubnim područjima općine. – kazao je direktor Hrnjić.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Prisutnima su se obratili i Danijel Blažević, predsjednik UO JU Obdanište Travnik i prof. Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik.

Prisutnim pojedincima i kolektivima uručene su zahvalnice koje su uručene: Tahiru Lendi, premijeru SBK, Kenanu Dautoviću, načelniku općine Travnik, “Pharmamed” doo, članovima UO Danijelu Blaževiću, Alisi Islamović Hrnjić, Amri Mujčić, Anti Sučiću i Šejli Nuhbegović.

Zahvalnice su uručene i kulturnim institucijama JU Centar za kulturu općine Travnik, JU Gradska biblioteka Travnik, JU Zavičajni muzej Travnik i JU Osnovna muzička škola Travnik, te medijima:
-Kanal 6, Agencija DAN i Smart media.

U kulturno – zabavnom programu nastupili su mališani iz svih grupa JU Obdanište Travnik, te mlada i talentirana umjetnica Tea Selimhodžić.

U sklopu akademija prikazan je i video koji su zajednički realizirali JU Obdanište Travnik i UG Smart Media. Video možete pogledati na linku.