Sport

Kadeti NK Travnik pobjedili visočku Bosnu

U prvoj utakmici razigravanja za prvaka Federalne lige kadetskog prvenstva NK Travnik je pobijedio ekipu NK Bosna Visoko rezultatom 2:1. U utakmicu koja je odigrana u Travniku, Veziri su ušli sa kombinovanim sastavom, što je pokazalo jako loše na samom terenu, te domaći navijači u prvom poluvremenu nisu imali šta da vide što se igre tiče.

Jedinu pravu priliku iskoristio je najbolji strijelac lige Berin Ćatić, koji je zatresao mrežu gostiju iz Visokog te se rezultatom 1:0 za Travnik otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu domaći trener Bajrić pokušava da ispravi grešku pa u igru šalje rezerviste i igrače koji su poboljšali igru i unijeli brzi ritam. Tako je, samo što je ušao u igru, mladi Mujčić proslijedio loptu za Čatića ovaj nesebično za Arnauta koji pokušava da prođe u šesnaestercu između dva štopera visočke Bosne koji tom prilikom prave prekršaj za najstrožiju kaznu. Gol sa bijele tačke ponovo postiže Berin Ćatić, a nakon toga travnička ekipa dominira na terenu te preko Konjalića i Mujčića stvara nove šanse, ali ovoga puta bez konačne realizacije. Rezultat se nije mijenjao sve do 80. minute kada Travničani prave prekršaj u kaznenom prostoru, a Visočani golom sa jedanaest metara smanjuju prednost Travnika na 2:1, što je bio i krajnji rezultat, a sve to obećava u uzvratu dobru i kvalitetnu utakmicu, koja će se igrati u nedjelju u Visokom.

 

Admir Mujčić