Centralna BosnaInfo

Kantonalni štab CZ naredio policiji blokadu solitera u Novom Travniku i zatvaranje tvornice BNT TMiH

Kantonalni štab Civilne zaštite Srednjobosanskog kantona izdao naredbu MUP-u SBK da izvrši blokadu solitera u na Trgu Zlatnih ljiljana u Novom Travniku. Naredbom je zabranjen izlazak iz solitera, kao i ulazak. Ove naredbe dolaze nakon što je sinoć sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potvrđeno kako je jedna osoba iz Novog Travnika pozitivn na koronavirus.

 

-Svi stanari iz predmetne zgrade do daljnjeg ostaju u samoizolaciji. U slučaju simptoma koji ukazaju na zaraženost koronavirusom javljaju su Domu zdravlja u Novom Travniku na telefon 030 792 500. Zadužuje se Crveni križ Općine Novi Travnik da putem svojih volonter osigura dostavu osnovnih artikl za stanre predmetne zgrade. – stoji u naredbi komandant Kaonalnog štaba CZ, Tahira Lende.

 

Drugom naredbom radnicima Tvornice mašina i hidraulike (BNT TMiH) u Novom Travniku naređena je samoizolacija,a Zavodu za javno zdravstvo SBK da izvrši dezinfekciju pogona ove tvornice.

Proizvodnja u pogonima BNT TMiH se obustavlja do daljnjeg uz obavezno osiguranje postrojenja.

I ovaj slučaj povezan je proslavom u Tvornici „Igman“ u Konjicu jer je osoba iz Novog Travnika navodno boravila na ovoj svečanosti u Konjicu.