Scena

„The kateteri“ spustili zavjese na pozorišne svečanosti

 

Predstavom „The kateteri“ u izvedbi Pozorišta Travnik, a prema dramskom tekstu Rusmira Agačevića  – Rusa, sinoć je spuštena  zavjesa na Travničke pozorišne svečanosti koje su održane prvi puta nakon 25 godina.

Ekipa mladih ljudi i entuzijasta uz podršku nekoliko članova Pozorišta Travnik koji u u proteklim decenijama obilježili rad ove institucije uspjela je oživjeti još jedan lijepi događaj koji se vezivao za Travnik.

U okviru Travničkih pozorišnih svečanosti izvedeno je pet predstava, jedan muzičko-scenski performans i pozorišna radionica. Manifestacija je otvorena muzičko-secenskim performansom „Muzika iz romana“ u izvedbi benda Mustra Orchestra. „Pozorišnu radionicu mašte“ priredila je glumica Staša Dukić.  Zaljubljenicima teatra predstavili su se  Gradsko kazalište mladih Vitez sa višestruko nagrađivanom predstavom „Šmizle“, Hrvatsko kazalište Travnik sa predstavom za djecu „Pepeljuga“, Teatar „FEDRA“ iz Bugojna sa predstavom „To ti je lajf“. Pozorište mladih „Korifej“ iz Nove Bile odigralo je predstavu „Kako nastaju ružne riječi“, a Pozorište Travnik zaključilo je ovu manifestaciju predstavom „The kateteri“.

the_kateteri2