Hronika

Kiseljak: Vozio sa 3,45 promila alkohola u krvi

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam osoba lakše povrijeđeno.

Iz  saobraćaja isključeno 29 vozača,a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.  Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode je lišeno i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 5 osoba, od kojih 2 u Travniku /2,60 promila i 1,68 promila/, 1 u Jajcu /2,15 promila/,1 u Vitezu i 1 u Kiseljaku, kod koje je izmjerena količina alkohola u krvi iznosila čak 3,45 promila.

Iz saobraćaja je isključeno i 5 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 345 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 97 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole vozila od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja oduzeta su dva vozila. Radi se o vozilu marke Nisan Terano, oduzeto u Travniku, čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1.980 KM, te vozilo marke Mercedes 124, oduzeto u Gornjem Vakufu – Uskoplju, čiji je vozač vozilo koristio za prevoz ukradenih drvnih sortimenata, a ima iznos od  3280 KM neplaćenih novčanih kazni.

 

(MUP SBK)