NajaveScena

Koncert dueta  Frida: Propaganda for Paradise

 

U okviru manifestacije “Andrićevi dani” u subotu 14. oktobra u Muzičkoj školi Travnik sa početkom u 19 sati bit će održan koncert Dua Frida. “Duo Frida” su umjetnice koje se bave klasičnom i savremenom muzikom, obradom
tekstova i video instalacijama.

Od romantične sonate za violončelo i klavir, preko usamljene glavne figure  pjesme Mak Dizdara “Kosara”, do elektronske muzike, povezuju razne umjetničke elemente u jednu cjelinu. Kontrast, kao stilska figura je jedna od glavnih karakteristika ovog koncepta. U jednom trenutku će se publika naći nošena očaravajućim zvukom violončela, sanjareći o dalekim prostranstvima zaboravljajući na realnost, da bi se već u drugom trenutku smijala apsurdu teksta. Kritikom, humorom i fantazijom prikazuju društvo i duh sadašnjice.

Lana Kostić je čelistica, rođena 1988 godine u Sarajevu. Poslije završene Srednje
muzičke škole Sarajevo, nastavlja studije na akademijama u Bremenu, Bernu i Zürichu.

Laura Livers je švicarska pianistica i kompozitorica. Rodila se 1988 godine u Zugu.
Nakon završenih studija za klavir u Luzernu, magistrirala je na akademiji za umjetnost u Bernu, sa fokusom na savremenoj muzici i usavršavanja tehnika za glas.

Inspirisane klasičnom muzikom, slobodnom improvizacijom, pop-pjesmama i literaturom, pišu i izvode djela u raznim kombinacijama instrumenata i postavki.

Subota, 14. oktobar/listopad  2017.

 

Muzička škola Travnik, 19:00 sati

 

Organizator koncerta: Zavičajni muzej Travnik