Sport

Larisa Cerić: Travnik je dio mog života!

Načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić  upriličio je prijem za bh. olimpijku Larisu Cerić i njenog trenera Branislava Crnogorca. Načelnik Hadžiemrić čestitao je Larisi na dosadašnjim rezultatima, te na ispunjavanju olimpijske norme, kao i na činjenici da već godinama na najljepši način promoviše svoj Travnik.

admir_hadziemric3

-Iako živim u Sarajevu, ja sam iz Travnika i uvijek će tako biti. Travnik je dio mog života. Zahvalna sam što su i Travničani i načelnik Hadžiemrić prepoznali moje rezultate. Što se tiče priprema za Olimpijadu u Brazilu, pripreme su u toku. U trenažnom sam procesu. Sve je moguće , može biti medalja, a mogu izgubiti u prvom kolu. – kazala je Larisa Cerić novinarima.

Načelnik Hadžiemrić uručio je Larisi Cerić prigodne poklone i poželio da uspješno predstavlja BiH na Olimpijskim igrama u Brazilu. Inače, Laris Cerić je prva žena iz Travnika koja učestvuje  na Olimpijadi, a zanimljivo je da je još jedan džudista iz Travnika, Slavko Sikirić, predstavljao bivšu Jugoslaviju 1980. godine u Moskvi.