Make up: Aktuelne su malo jače boje i tonovi

Azerina Hasanović profesionalno se bavi šminkanjem dvije godine i za naš portal govori o vrstama šminkanja i aktuelnim trendovima.

 

 

Kao i svaka djevojčica još u djetinjstvu je počela igra sa šminkom.

-Oduvijek sam voljela šminku, kao mala sam na svojim lutkama isprobavala razne stilove šminkanja. Kad sam dobila dozvolu od svoje mame u određenoj dobi da koristim šminku, komentari su generalno bili pozitivni i privlačili pažnju. Tako da sam jednim dijelom oduvijek bila u tome, i danas uživam u tom svijetu četkica i boja. Privlačilo me je to kako sa malim detaljima može da se istakne nečija ljepota, ili pak prekriju nedostaci. Sama riječ make-up znači ‘urediti’, ‘dopuniti’.

 

 

Nakon završenog kursa kod poznate bosanskohercegovačke šminkerice Azerina planira da i dalje ulaže u sticanje novih znanja. Ističe kako je važano da make-up izgleda lijepo i skladno sa prilikom, te da se odradi kvalitetno i da traje. U radu koristi profesionalnu šminku kao što je Inglot, Huda, ABH, Morphe. Ali isto tako postoje mnogi drogerijski proizvodi koji dobro obavljaju svoj posao kao sto je Catrice, Artdeco, Flormar, navodi Azerina.

 

 

-Djevojke uglavnom žele jaču šminku, mada zavisi i od prilike za koju se spremaju. Obično su u pitanju svadbe, rođendani, pa čak i izlasci, ali i razne prilike kao što su neki poslovni sastanci. Kao što sam već spomemula, za dobar make-up je primarno pripremiti dobro lice, da bude koza čista i nahranjena, a onda proizvodi koji odgovaraju tipu kože. Što se tiče trendova, sad su aktuelne malo jače boje na očima, za što se djevojke na našim prostorima teško odlučuju. Više idu na sigurne boje, kao i tehnike tipa smokey eyes u zemljanim tonovima, neizostavni pinup, uz baking, konturisanje lica. – pojašnjava Azerina.

 

 

Svoje znanje Azerina Hasanović dijeli i podučava osobe kojima je potrebno za neki osnovni svakodnevni make-up ili savjete od hidratacije kože.

– I što kaze Coco Chanel: “Kako bi bila nezamjenjiva, žena mora uvijek biti malo drugačija.”, zato se nemojte bojati da probate nesto novo. – poručuje Azerina.