PolitikaTravnik

NiP Travnik: Ko blokira rad Općinskog vijeća Travnik

Osjećamo potrebu i obavezu da se oglasimo povodom neodržavanja sjednica Općinskog vijeća Travnik  koje traje već dva mjeseca. Općinsko vijeće je aparat koji bi trebao biti u službi građana i  nedopustivo je da bilo kakva politička prepucavanja utječu na funkcionisanje rada Općinskog vijeća, navodi se u saopćenju Općinskog povjereništva NiP Travnik.

 

 

Previše je problema u našoj općini koji čekaju da budu riješeni, a na ovaj način to nije moguće. Kada se pravi većina u Vijeću, kada se “krčmi plijen” osvojen na izborima i to na upitan način, onda sve može. Kada se formiraju radna tijela Vijeća isključivo na osnovu stranačke pripadnosti, kada se vrše imenovanja, formiraju Upravni i Nadzorni odbori, kada se treba izglasati povećanje  paušala,  onda nema nikakvih prepreka niti nesuglasica. Iz Općine nam stižu saopćenja kako „jedna“ politička opcija opstruira i nedozvoljava sazivanje sjednica Općinskog vijeća. Pa koja je to politička opcija? Recite nam da znamo, recite javnosti, recite ljudima!

Evo u toku je Sedmica društvene odgovornosti u organizaciji Općine Travnik i općinskog načelnika. Pozivaju se svi građani, organizacije, udruženja, političke opcije, da uzmu učešće i podrže ovaj projekat. Hajdemo biti društveno odgovorni i raditi ono za što smo plaćeni! Hajde da budemo društveno odgovorni i natjeramo Općinsko vijeće da radi i održava sjednice! Hajde da natjeramo Javne ustanove da rade ono što im je posao! Hajdemo natjerati firme da budu društveno odgovorne i konačno počnu poštovati osnovna prava radnika!

To je društvena odgovornost koja nam je u ovom trenutku najpotrebnija.

Zato ovim putem, Općinsko povjereništvo Narod i Pravda Travnik, poziva predsjedavajuću općinskog vijeća Vlatku Lovrinović (HDZ BiH), da konačno sazove sjednicu i omogući nastavak funkcionisanja Općinskog vijeća Travnik, stoji  u saopćenju NiP Travnik.