NK Travnik: Optimizam pred proljetni dio sezone u Prvoj ligi F BiH

Nova Uprava osigurala je sve uslove, igrački kadar pojačan je sa nekoliko respektabilnih imena, a sve sa ciljem da se izbori opstanak u Prvoj ligi FBiH, rečeno je na dašanjoj konferenciji za novinare u Travniku. Dva mjeseca teškog rada su iza nove Uprave NK Travnik, stručnog štaba i nogometaša, pa s pravom u proljetni dio sezone ulaze puni optimizma i pored izuzeno teške situacije.

 

Pripremne utakmice pokazale su da se ozbiljno radilo u protekla dva mjeseca na Piroti. U prvom kolu proljetnog dijela sezone “veziri” gostuju u Živinicama.

-Dva mjeseca smo na okupu. Dobro smo se spremili i to su pokazale i pripremne utakmice. Međutim, pripremne utakmice su jedno, a borba za bodove nešto drugo. U Živinicama nas očekuje težak protivnik, ali mi nemasmo izbora nego da idemo na pobjedu. – kazao je na današnjoj konferenciji za novinare  šef stručnog štaba NK Travnik, Igor Remetić.

I nogometaši Travnika kazali su kako klub sa tradicijom dugom devet decenija zaslužuje opstanak u ovom rangu i borbu za viši rang u narednim godinama.

-Očekuje nas jako bitna utakmica u Živinicama u kojoj nam samo igra pobjeda, ali uvjeren sam da je ova ekipa spremna izboriti opstaak u Prvoj ligi Federacije BiH. – kazao je Anel Čurić.

Utakmica NK Slaven Živinice – NK Travnik na programu je u subotu 10. marta u 15 sati.