Travnik danas

Norveški humanitarac osigurao minibus za Udruženje “Sreća za sve”

Norveška Fondacija Erna og Knut ENG osigurala je vrijednu donaciju za Udruženje “Sreća za sve” iz Travnika koje okuplja djecu sa posebnim potrebama. Danas je uručen minibus “Mercedes” vrijedan preko 40.000 KM,a vozilo je prilagođeno za osobe sa invaliditetom.

 

 

Pored ovoga, Kore Gronli iz Fondacije Erna og Knut ENG uručio je Udruženju ” Sreća za sve”, igračke za djecu, pribor za crtanje i pribor za kreativne radionice.

Gospodin Gronli boravio je u Travniku  prije dva mjeseca zajedno sa našim sugrađaninom Zekerijahom Jašarevićem i upoznao se sa potrebama Udruženja. Današnje uručenje donacije rezultat je te posjete.

 

 

 

Danas je uručena i donacija od pet bicikla za treniranje koje je osigurao  naš uspješni bh. biznisemen Senad Duraković iz Bužima, koji je vlasnik firme  “Seno Bygg” koja posluje u Norveškoj.

Minibus će biti od velike koristi za članove Udruženja.

– Udruženje ima 47 članova, a riječ je o djeci I mladima sa posebnim potrebama.  Izrazili smo potrebu za kombi vozilom. Ovo nam puno znači, pogotovo radi realizacije projekta koji radimo preko Fonda za profesionalnu rehabilitaciju, a riječ o zapošljavanju pet invalidnih osoba. Taj kombi će se pored koristiti za transport na posao.- kazala nam je predsjednica Emina Alispahić.

 

Gosti iz Norveške danas su bili gosti načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića sa kojim je ostvarena izuzetna saradnja.