Travnik danasZdravlje

Obnovljen Odjel za patologiju trudnoće u JU Bolnica Travnik

Danas je u Javnoj ustanovi Bolnica Travnik upriličena  svečanost u povodu otvaranja Odjela za patologiju trudnoće, te  ceremonija uručenja ultrazvučnog aparata. Vrijednost projekta procjenjena je na oko 60.000 konvertibilnih maraka.

 

 

Ultrazvučni aparat je poklon International Waqf Fund UK, a projekat je realizovala humanitarna organizacije Islamic Relief Worldwide sa sjedištem u Sarajevu.

-Nama je drago što je neko i prepoznao naš rad te ga nagradio nabavkom novog ultrazvučnog aparata, koji po svojim karakteristikama zadovoljava rad našeg odjeljenja.  Ujedno novi ultrazvučni apparat i otvaranje Odjela za patologiju trudnoće znači da kontinuirano radimo na zaštiti reproduktivnog zdravlja svake žene našeg Kantona. – izjavila je Fatima Čurić-Ljevaković, šefica službe za ginekologiju i akušerstvo.

 

 

Kroz prijemnu ambulantu Ginekološko-akušerske službe JU Bolnica Travnik ove godine prošlo je 8.700 pacijentica, a na Ginekološkom odjelu je izvršeno 670 operativnih zahvata , dok je na Porođajnom odjelo izvršeno 1.002 poroda.

Porođajni odjel u potpunosti je renoviran u aprilu ove godine zahvaljući donaciji iz Republike Turske vrijednoj 280.000 eura.