Kult ART

Od ponedjeljka Centar Vam poklanja tri nove magične noći u Travniku!

Centar za kulturu općine Travnik nastavlja sa svojim izuzetnim jesenjim aktivnostima. 3. MONO FEST – FESTIVAL PRVOG LICA i ove godine, od ponedjeljka 30. oktobra, poklanja Vam tri nove magične noći u Travniku! Prisjetimo se: U sklopu prošlih festivala prvog lica „MONO FEST“, kada smo priredili „Magične noći u Travniku“ uz Zeleta i goste, Boška i Macu, Abdulaha Sidrana i Zijaha Sokolovića, ove godine, u sklopu festivala „MONO FEST“, predstavljamo vam:

 

 

„SARAJEVO JAZZ GUERAILLA KVARTET“

Prva noć, ponedjeljak 30.10., predstavit će nam se „Sarajevo Jazz Guerailla“ – kvartet, vrhunski umjetnici, poznati jazz festivalskoj publici, kako u našoj zemlji, tako i u regionu. Prošle godine izdali su svoj prvi debitantski album nakon 20 godina djelovanja, uz brojne goste koji su bili sudionici istog. Poznati su po višegodišnjem djelovanju i saradnjama sa velikim imenima bh. scene, od Dine Merlina, Amire Medunjanin, do bendova „Letu štuke“,  „Zoster“ i drugi. Ovaj izuzetni bend otvorit će  3. festival „MONO FEST“ u Travniku.

“KO JE LUD“

 

Druga noć, utorak 31.10., glumci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica: Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić predstavit će nam vrhunsku komediju „Ko je lud?”. Podsjećamo, Adem i Zlatan su glavni likovi filma „Amanet”, te režiju ove komedije potpisuje reditelj „Amaneta” – Mirza Begić, a dramaturgiju Nedžma Čizmo. Vođeni stavom da bh. sceni  nedostaju komedije, odlučili su se za ovu predstavu. U pitanju je komedija koja je prilagođena svim uzrastima. Radi se o predstavi koja na jedan lijep način govori o našim problemima. Radnja iste prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan.

 

 

“SVJEDOK“

Treća noć, srijeda 1.11., rezervisana je za Muzičko – poetski performans „Svjedok“.Radi se o autorskom projektu trojca: Miodrag Miki Trifunov, Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžadnović. Glumac Miodrag Miki Trifunov prisutan je 50 godina na pozorišnim scenama BiH i regiona, a taj značajni jubilej obilježava izvedbom „Svjedok”, nazvanoj po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića. Muzičko-poetski performans vodi nas u čarobni univerzum poetskih velikana zbog kojeg ćete se podsjetiti zašto je slušanje pjesama potpuno drugačije od iskustva čitanja poezije. U toj predstavi uz muziku Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića, autorskog dvojca grupe „Konvoj“, Miki Trifunov govori, pjeva stihove Ujevića, Antića, Dizdara, Borhesa, Shakespeare-a.

 

Ulaz na sve programske sadržaje fesivala je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta na broj: 030 511 907, ili putem oficijelnih stranica Instagram i FB Centra za kulturu općine Travnik. Svi programi počinju u 19:00 sati i broj mjesta je ograničen.” – poručuju iz Centra.

Uživajte u programima Centra uz slogan: „Kultura je cool!“