Sport

Održan seminar lidera i trenera „ Internacionalne zabavne škole nogometa za djevojčice”

 

U okviru realizacije projekta ” Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice “, Sportski savez SBK/KSB organizovao je seminar za lidere i trenere na Vlašiću. Projekat ” Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice ” okupio je lidere i trenere sa dugogodišnjim iskustvom u radu Škola koji veće dvanaset godina svojim radom doprinose razvoju projekta, kao i promociji tjelesne aktivnosti i sporta u SBK/KSB i BiH.

 

Novina u organizaciji „ Internacionalne otovreno zabavne škole za djevojčice „ je da istu Sportski savez SBK/KSB organizuje sa svojim članicama Sportskim savezom općine Travnik i Donji Vakuf i Općinom Gornji Vakuf/Uskoplje uz podršku načelnika ove tri Općine. Također, jedan od zaključaka seminara jeste da projekat u budućnosti bude organizovan uz aktivno učešće svih općina SBK/KSB, kao i da se isti pokuša prezentovati i u drugim Kantonima i općinama i kao takav da dobije novu dimenziju. Seminar je imao za cilj da se lideri i treneri edukuju za pisanje projektnih prijedloga i da lideri i  treneri sa iskustvom postanu edukatori koji će u budućnosti edukovati nove lidere i trenere što je tokom seminara i uspjelo. Jedan od zaključaka seminara jeste da će se u mjesecu septembru i oktobru u općinama SBK/KSB organizovati street-sport kao jedan od načina prezentovanja značaja sporta i tjelesne aktivnosti u borbi protiv poroka savremenog društva.

Pored teorije lideri i treneri imali su i rad na terenu u prelijepom ambijentu planine Vlašić gdje su uslovi za rad koje je obezbjedio Pansion ” Vlašić ski ” na visokom nivou.

Prisutne lidere i trenere ispred Sportskog saveza SBK/KSB pozdravio je predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i zaželio uspješan rad, te iskazao želju da se nakon završetka rada IOOFS 2017. godine organizuje sastanak svih sudionika projekta i da se izvrši analiza.

Amela Lolić, Džavad Dedić i Davor Solomun prisutne su upoznali sa projektom i prezentirali osnovne principe rada Škole kao i o budućnosti ovoga projekta koji doprinosi razvoju ženskog nogometa na SBK/KSB kao i povećanju uključenosti djevojčica u sportske klubove i interesovanju za povećanom tjelesnom aktivnošću i zdravom ishranom.

 

(Sportski savez SBK/KSB)