Zdravlje

Održana radionica i predavanje Ozrenka Fišić: “Imunitet – ključ našeg zdravlja”

Povodom obilježavanja manifestacije  Dan općine Travnik, večeras je u sali JU Centar za kulturu Travnik organizovano  šesto po redu predavanje i radionica iz oblasti simptologike koju je vodila magistra psihologije i pedagodije, profesorica književnosti i terapeutkinja Ozrenka Fišić.

 

 

-Cilj je bio ukazati na emocionalne razine svijesti koje mogu biti osnažujuće i oslabljujuće, a od toga na kojoj se emocionalnoj razini nalazimo zavisi i kakav će biti naš imunitet. Ovo je vrlo aktuelna tema, posebno sada zbog svakodnevnog prisutnog straha od budućnosti čovječanstva koji se odražava u vidu pojačane simptomatike cijelog tijela, naročito respiratornih organa. – kazala je Fišić.

 

U predavanju se također govorilo i o plućnim bolestima, kao i o autoimunoj bolesti alergiji, koja je mnogo raširena u posljednje vrijeme.

 

Radionica se također sastojala i od   vježbi disanja kojima se čovjek može osloboditi straha i panike, meditativnih vježbi povezivanja sa svojim srcem jer je “energija ljubavi” kako je predavačica kazala, jedna od najjačih energija koja pomaže u podizanju imuniteta.

 

Na kraju, učesnici radionice su uradili test razina svjesti kako bi se upoznali sa tim na kojoj razini se trenutno nalaze.

 

(Edina Konjalić)