Info

Okrugli sto “Meokrnje 2022” : Sead Đulić „Antifašizam i budućnost djelovanja“

U sklopu manifestacije “Meokrnje 2022” bit će održan Okrugli stol pod nazivom “Meokrnje-simbol borbe protiv fašizma”. Jedan od učesnika je Okruglog stola bit će Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH koji će govoriti na temu: „Antifašizam i budućnost djelovanja“.

 

-Analizirajući našu ulogu u ovakvom bosanskohercegovačkom društvu, rodila se želja da antifašistički pokret, koji je dominantno posljednjih desetljeća bio komemorativnog karaktera i usuđujem se reći turističko – antifašističkog karatketra, da to nije dovoljno. Taj život u prošlosti nije ono što dominantno treba bosanskohercegovačkom društvu. Naravno sjećat ćemo se, pamtit ćemo, ali ne da bi živjeli 1941. godinu, 1942. godinu i do 1945.-te godine. Dok smo se mi sjećali oko nas su nicali “mali fireri”. Došlo je vrijeme, i zato nam je važna ova Platforma, da ljudima objasnimo šta su moderni oblici fašizma. – kazao je nedavno Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH predstavljajući “Platforma za antifašističko djelovanje bh. društva u 21. stoljeću”.

 

Okrugli stol “Meokrnje-simbol borbe protiv fašizma, održat će se u petak, 22. jula 2022. godine u JU Centar za kulturu Općine Travnik sa početkom u 15,00 sati.

 

 

Program manifestacije “Meokrnje 2022”