Travnik

Otvoren „Baklava shop“ na Žitarnici u novom ruhu i sa bogatijom ponudom

Na travničkoj Žitarnici otvoren je „Baklava shop“ u novom ruhu i sa bogatijom ponudom najomiljenijeg kolača sa mirisom orijenta. Sarajevska firma „Edah“ doo preuredila je prostor i sada nudi više vrsta baklave, kao i u svojim objektima u sarajevskom Bravadžiluku i Shoping centru SCC.

 

-Ovdje u Travniku, na Žitarnici, u našem objektu nudimo preko 30 vrsta baklave. Riječ o baklavama sa orasima, lješnjakom i pistacijama. Tu je i baklava sa čokoladnom kremom. Naravno, pored baklave tu su i još dvije tradicionalne slastice hurmašice i kadaif. Svi proizvodi su po izuzetno povoljnim cijenama. – kazali su nam u firmi „Edah“ doo

Radno vrijeme „Baklava shopa“ je svakim danom od 9 do 22 sata,  za sve ostale informacije dostupni su na telefon 061 964 690 ili email: [email protected]

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

O najpoznatijoj poslastici na Balkanu

 

Ukoliko bi nekoga pitali koja je najpoznatija poslastica na Balkanu, sigurno će reći baklava. Baklava je poslastica koja se pravi za Bajrame, vjenčanja i sve vrste proslava. Ukoliko ste unaprijeđeni na poslu odmah kupite tepsiju baklave i počastite svoje kolege. Ukoliko ste dobili dijete vašu sreću sa drugima podijelite tako što ih počastite baklavom. Ako je Bajram, baklava je glavna poslastica na svim soframa.

Iako je mnogi vezuju za Tursku gdje se pravi najviše vrsta baklave, ova poslastica čuvena  je na velikom geografskom predjelu od Balkana, do Bliskog istoka i centralne Azije. Ali pravi gurmani kažu da se najbolja baklava na svijetu pravi u gradu Gaziantep u jugoistočnoj regiji Turske. Travnički „Baklava shop“ nudi vam 30 vrsta baklave, a među njima su najvećim dijelom recepti iz Turske.