Sport

I ove godine Otvorena zabavna škola nogometa za djevojičice

 

I ove godine od 22. do 26. Augusta u Travniku će biti održana  „ Internacionalna otvorena zabavna škola nogometa za djevojčice“  koju ove godine Sportski savez SBK organizuje zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo SBK, projektom OFFS Republike Hrvatske i Centrom za edukaciju mladih Travnik, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Travniku.

Ispred Sportskog saveza SBK/KSB obratio se prisutnima predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i istaknuo da je ovo jedan od najznačajnijih projekat Saveza koji doprinosi unapređenju zdravlja, promociji tjelesne aktivnosti te da ove godine u projekat „ Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice“ Sportski savez SBK realizuje zajedno sa svojim partnerima sa Zavodom za javno zdravstvo SBK, projektom OFFS Republike Hrvatske i Centrom za edukaciju mladih Travnik.

U realizaciji projekta svoj doprinos dati Jednica za podršku MUP-a SBK  i Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik (TVJ Travnik), koje će se djevojčicama prestaviti kroz praktične vježbe tokom trajanja projekta i imati dvosatno druženje sa istima.