Scena

Počele „Travničke pozorišne svečanosti“ – TPS 2018

Večeras je na Kamernoj sceni Centra za kulturu (zgrada Pozorišta Travnik) dodjelom zahvalnica zatvorena manifestacija “Dani općine Travnik 2018”, a odmah nakon toga upriličeno je otvorenje još jedne kulturne manifestacije “Travničke pozorišne svečanosti – TPS 2018”.

 

Pozorište Travnik u koprodukciji sa Centrom za kulturu općine Travnik i ove godine organizovalo je manifestaciju „Travničke pozorišne svečanosti“. Sve predstave i sadržaji ove manifestacije održat će se na Kamernoj sceni Centra za kulturu u zgradi Pozorišta Travnik koja je obnovljena i ponovo stavljena u funkciju.

 

-Imamo stalna ulaganja u tehniku i prostorne kapacitete. Sklopljen je i ugovor sa Muzičkom školom iz Makarske, a ovaj Festival uradili smo u koprodukciji sa Pozorištem Travnik. – rekao je Taik Ganić, direktor Centra za kulturu Travnik.

Maja Đurić – Zahirović, menadžerica Pozorišta Travnik naglasila je kako će ovogodišnja manifestacija ponuditi deset predstava uz dvije profesionalne glumačke radionice, te gostovanje prijatelja iz Makarske i specijalnog gosta Zijaha Sokolovića.

 

 

Travničke pozorišne svečanosti otvorio je načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, a simbolično su ih najavili članovi Muzičkog društva Travnik uz fanfare. Ljubitelji teatra na početku su imali priliku da pogledaju monodramu „Sedam kora  ili jedan sasvim običan radni dan“ u izvedbi glumca Mateja  Baškarada iz Pozorišta Travnik. Autor teksta i muzike za ovu predstavu je Taik Ganić.