Sport

Počeo 14. Međunarodni turnir u košarci za juniore “Travnik 2024”

Košarkaški klub  Travnik  organizirao je  četrnaesti  po redu  Međunarodni košarkaški  turnir  za juniore Travnik 2024. Na ovogodišnjem turniru  učestvuju KK Kansai Helios Domžale (Slovenija),  KK Rudar Paragon Lazarevac (Srbija), KK Vukovi Zenica (BiH) i  domaćin KK Travnik  (BiH). Revijalni susret odigrat će i  ženske ekipe  KK Travnik i  BBVL Eagles Lajpcig (Njemačka).

 

U ime organizatora goste turnira i prisutne pozdravio je Siniša Dukića, predsjednik Košarkaškog kluba  “Travnik” koji je zahvalio svim dosadašnjim članovima Uprave kluba koji su 14. godina održali tradiciju ovog turnira. Naglasio je kako ovaj sportski kolektiv ima sve kategorije pod svojim okriljem. Zahvalio je gostima iz Domžala i Lazarevca koji su već godinama učesnici turnira.

Turnir je otvorio Kenan Dautović, načelnik općine Travnik koji je naglasio značaj bavljenja sportom. U prvom susretu turnira domaćin, ekipa KK Travnik bila je uspješnija od ekipe KK Vukovi sa 71:67. Turnir se nakon otvorenja i prva dva susreta u dvorani O.Š. Travnik igra na Vlašiću u dvorani hotela “Sunce”.