Centralna BosnaInfo

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao početak nove školske 2020./2021. godine

U povodu početka nove školske 2020./2021. godine, koja u Federaciji BiH počinje 1. i 7. rujna, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je čestitku svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i uposlenicima u obrazovanju.

 

 

„Dragi učenici, poštovani roditelji, učitelji i nastavnici, želim vam sretan početak nove školske 2020./2021. godine!

Na poseban način, uspješan početak školske godine želim prvašićima, da im škola bude mjesto radosti i uspjeha, gdje će steći vrijedna znanja i sposobnosti, ali i igrati se, veseliti se i steći nove prijatelje. I svim ostalim osnovnoškolcima, te srednjoškolcima želim mnogo uspjeha u učenju, razvijanju svojih potencijala i osposobljavanju za samostalan i odgovoran život.

Poštovani učitelji i nastavnici, želim vam obilje uspjeha, snage i strpljenja u novoj školskoj godini, uz posebnu zahvalnost za vaš trud koji ulažete u obrazovanje mladih, za vašu ljubav, kreativnost  i motivaciju koja je zaslužna za uspjeh djece u školi, ali i u daljnjem životu.

Nova školska godina počinje u posebnim uvjetima pandemije, te će i izvođenje nastave biti organizirano sukladno mjerama i preporukama nadležnih institucija, što kod mnogih vjerojatno izaziva osjećaj zabrinutosti i strepnje. Ali, uvjeren sam, da će se, uz svjesno i odgovorno ponašanje i poštivanje  mjera, osigurati zaštita svakog učenika i nastavnog osoblja, kao i njihovih obitelji.

I na kraju, apeliram na vozače da voze opreznije, osobito u blizini škola, posebice zbog prvašića, koji se, puni uzbuđenja, prvi put nalaze na putu prema školi“, stoji u čestitki.