Centralna BosnaInfoTehno

Predstavljena prva web stranica Skupštine i nova web stranica Vlade SBK

Skupština Srednjobosanskog kantona danas  je zvanično dobila svoju prvu web-stranicu!   Na domeni www.sbk-ksb.gov.ba koju od ranije koristi Vlada Srednjobosanskog kantona sada je i Skupština SBK. Tako su na jednom mjestu informacije iz zakonodavne i izvršne vlasti.  Novu stranicu predstavio je Muhamed Softić, sekretar Ured za europske integracije SBK-a.

 

Izradu web stranica, kao i donaciju odgovarajuće opreme osigurala je Američka agencija za razvoj (USAID), u okviru projekta „Jačanje institucija vlasti i procesa u BiH“, pa je prezentaciji i potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Kristijan (Christian) Haupt, predstavnik USAID-a.

Premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo, kazao je kako je ranija web stranica Vlade SBKJ izrađena 2004. godine i kako je prevaziđena. Nova web stranica pruža brojne novosti i lakši uvid u informacije. Prema riječima Josipa Kvasina, predsjedavajućeg Skupšrine SBK, “prva web stranica je veliki iskorak”.

 

Nakon što ukucate domenu http://www.sbk-ksb.gov.ba/ imate priliku izbrati opciju Vlada SBK  ili Skupština SBK, a tu je izbornik za jedan od tri jezika konstitutivnih naroda.