Sport

Premijer Lendo i ministar Domić upriličili prijem za sportiste SBK

Premijer SBK, Tahir Lendo i ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, Bojan Domić danas su upriličili svečani prijem za najbolje sportiste i sportske ekipe SBK/KSB za 2021. godinu i tom prilikom čestitali im na ostvarenim rezultatima u 2021. godini i uručili vaučere renomiranog proizvođača sportske opreme Number 1 iz Travnika koja je ujedno i generalni sponzor manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona“ posljednjih šest godina.

Premijer Kantona Tahir Lendo napomenuo je da će u budućnosti ovakvi prijemi biti praksa i da je Vlada SBK/KSB u 2022. godini na budžetskoj stavci transfer za sport planirala sredstva u skladu sa Zakonom o sportu SBK/KSB što je zasigurno značajan poticaja razvoju sporta i pozvao sve pojedince i sportske klubove sa Kantona da se jave na javni poziv za transfer sporta koje je raspisalo resorno Ministarstvo.

U svome izlaganju ministar Bojan Domić istaknuo je da su sportisti najveći ambasodori našeg Kantona i da će u narednom peridou Ministartsvo na čijem se čelu nalazi davati maksimalnu podršku sportistima, sportskim ekipama i radnicima, prepoznavajući trud i zalaganje istih.

Hamdija dr. Mlinarević zahvalio se u ime Sportskog saveza SBK/KSB na prijemu najboljih sportista i sportskih ekipa u 2021. godini Vladi SBK/KSB na čijem se čelu nalazi premije Kantona Tahir Lendo i resornom ministru Bojanu Domiću i kao zdrastveni radnik i predsjednik Komisije za zdrastvenu zaštitu sportista istaknuo potrebu formiranja sportske ambulante na Kantonu koji bi imala za cilj preventivno djelovanje zaštite zdravlja sportista i sprečavanja nemilih scena na sportskim terenima.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript