Tehno

PS “Maya”- Educational Center organizira predavanje “Zaštita i kontrola djece na internetu”

PS “Maya”- Educational Center organizira predavanje za odrasle i roditelje na temu  “Zaštita i kontrola djece na internetu”. Predavanje će biti uprličeno u utorak, 15.12.2020.godine u 19:00 sati u Centru za kulturu općine Travnik. Predavač je  prof.dr. Hadžib Salkić.

 

Jeste li sigurni da vam je dijete zaštićeno na Internetu? Znate li što se sve dešava? Znate li za uzroke i posljedice? Kako se zaštititi?

Na ova pitanja odgovore će vam dati prof.dr.Hadžib Salkić, stalni sudski vještak iz oblasti kriminalistike, podoblast mobilne tehnologije, video i fotografija. Stalni angažman mu je na CEPS – Centar za poslovne studije Kiseljak. Gostujući profesor na Međunarodnom Slavjanskom univerzitetu u Sv.Nikole, Sjeverna Makedonija, MBS – Menadžment biznis škola u Beogradu, Srbija. Predavač u Erasmus + programu na Tambovskom univerzitetu, Ruska Federacija, Politehničkom fakultetu u Vigu, Španija.

Glavni i odgovorni urednik naučno-stručnog časopisa Eduk@tor. Vlasnik firme IT SOLUTIONS Travnik, predsjednik Asocijacije za IT Travnik, predsjednik Lige humanista “Pomozite” BiH. Objavio pet  knjiga i 47 naučno-stručnih radova.

Ulaz je slobodan uz ograničen broj mjesta. Obavezna prijava putem PS “Maya” Educational Center ili Centra za kulturu općine Travnik (030 511 907). Obavezno poštivanje epidemioloških mjera.