Politika

Radoje Vidović novi predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB

 

Radoje Vidović nekadašnji predsjedavajući Doma naroda Parlamenta F BiH i načelnik općine Kreševo izabran je za novog predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH.  Do ovoga je došlo nakon što je  dosadašnji predsjednik Nikola Grubešić, ujedno i ministar zdravstva u Vladi ŽSB, podnio je neopozivu ostavku na mjesto čelnog čovjeka ŽO HDZ BIH ŽSB, saopćeno je iz ŽO HDZ BIH ŽSB.

U narednom periodu Nikola Grubešić će nastaviti obnašati dužnost ministra zdravstva i socijalne skrbi u Vladi ŽSB i voditelja odjela za zdravstvo i socijalna pitanja Glavnog vijeća HNS-a.

Članovi ŽO HDZ BIH ŽSB za novog su predsjednika aklamacijom izabrali Radoju Vidovića, nekadašnjeg predsjedatelja Doma naroda Parlamenta F BiH i bivšeg načelnika općine Kreševo.

„U razgovorima na stranačkim tijelima procijenili smo kako je ovo najbolje rješenje kako za HDZ BIH, tako i za rad Vlade, pa u konačnici i naše birače. Politička situacija na svim razinama, pa i u našoj županiji je prilično složena i zahtijevat će dodatni angažman svih nas kako bi se dodatno uhvatili u koštac sa svim izazovima s kojima smo suočeni i koji nas očekuju. Ovim smo pokazali kako smo vrlo odgovorna stranka, jer smo prepoznali važnost trenutka, a i ja sam kao odgovoran član HDZ-a BIH prihvatio ovu dužnost te se zahvaljujem mojim kolegama na ukazanom povjerenju. Zajedničkim ćemo naporima nastaviti raditi još snažnije u pravcu stvaranja što kvalitetnijeg ozračja i dobrobiti svih žitelja naše županije“, kazao je Radoje Vidović, novi predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB.