Najave

Repertoar Hrvatskog kazališta Travnik

Hrvatsko kazalište Travnik je hrvatska kazališna ustanova u srcu Bosne i Hercegovine.

 

Početci sežu u jesen 1993. godine. Vlastita inicijativa mladih volontera u Novoj Biloj našla je vremena i za umjetnost i kazališni izričaj u najtežim ratnim vremenima. Bio je to odraz nade za bolja vremena. Godine 1995. je Općinsko poglavarstvo Travnik utemeljilo Hrvatsko amatersko kazalište Travnik kao javnu ustanovu. Ova kazališna kuća je sve do danas uz Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru dugo bila jedina kazališna kuća s hrvatskim predznakom u BiH. 1998.godine Hrvatsko kazalište Travnik pokrenulo je akciju radi izgradnje zgrade Kazališta te višenamjenskog kulturnog centra za mlade u Travniku. Kamen temeljac za zgradu kazališta položen je ožujka 2000. godine. Hrvatsko kazalište Travnik je danas veoma prepoznatljiva kulturna instirucija sa nekoliko desetina premijera i nekoliko stotina izvođenja.

U kazalištu se tradicionalno održavaju Maškarijada, Country party i Andrićevi dani, a novi događaj je i Andrićev portal.

Predanost radu i želja za promocijom kazališne igre i afirmacijom kulture doveli su do faze da HAK Travnik postavlja svoj mjesečni repertoar.

Repertoar za ovaj i buduće razdoblje Hrvatsko kazalište Travnik će predstavljati na svojim službenim stranicama i u javim medijima.

Već duže vrijeme u ovom kazalištu se traži karta više, stoga je poželjna (obvezna) rana rezervacija.

Rezervirati možete putem nekih od društvenih stranica (FB, IG) ili putem broja 063 992 889.

U prilogu vam donosimo repertoar za april/travanj i maj/svibanj.

Sve moguće izmjene o vremenu izvođenja, nadvenku i cijeni karata ćete moći pročitati na njihovim stranicama.

Vidimo se u Hrvatskom kazalištu Travnik.