Sudski procesi

Sanja Đonlić osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo na Kalibunaru

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavao sudija Darmin Avdić, danas je izreklo nepravomoćnu presudu kojom je Sanja Đonlić zvana Žuta osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo Huse Tahirovića. Prema navodima iz presude, Sanja Đonlić je 13. januara ove godine u ugostiteljskom objektu „Astor“ u Travniku, gdje je radila kao konobarica, u svađi i naguravanju  s gazdom Husom Tahirovićem, sa šanka dohvatila nož i zarila mu ga u lijevu stranu grudnog koša.

 

 

 

Nakon toga je napustila objekt,ostavivši ranjenog Tahirovića da iskrvari. Sanji Đonlić produžen je pritvor do upućivanja na izdržavanje izrečene kazne zatvora, o čemu će sud sačiniti posebnu odluku.

 

Sud je, također, donio odluku kojom se Sanja Đonlić obavezuje da oštećenima Adisu Tahiroviću i Adisi Tahirović na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti roditelja isplati iznos od po 20.000 KM, a oštećenoj Emi Tahirović, također na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti supružnika iznos od 20.000 KM.  U preostalom dijelu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva oštećeni SE upućuju na parnični postupak.