Travnik

Saradnja CEM-a i Tehničke škole Travnik na izradi vizira za zdravstvene radnike

Mješovita srednja tehnička škola Travnik (MSTŠ)  i Centar za edukaciju mladih (CEM) udružili su snage kako bi proizveli vizire za zdravstvene radnike u situaciji kada je cijeli svijet u deficitu sa medicinskom opremom, počev od zaštitnih maski i rukavica, do vizira, lijekova i medicinske tehnike u borbi protiv pandemije virusa COVID – 19.

 

-Oba naša 3D printera stavili smo u službu proizvodnje zaštitnih vizira za zdravstvene radnike. Jedan smo ustupili Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi “Travnik” za tu namjenu, a pomoću drugog vizire ćemo proizvoditi u našem BeeZone Biznis Inkubatoru. Samo zajedno i koordinisanim aktivnostima možemo se izboriti sa trenutnom situacijom. – saopćili su danas iz Centra za edukaciju mladih.

Iz JU Bolnica Travnik izrazili su zahvalnost  direktoru Tehničke škole, prof.dr. sci. Nevzudinu Buzadžiji, te  profesorima Izeti Omerdić, Merimi Šiljak, Selmiru Gajipu  i Mevludinu Arnautoviću  koji su dali svoj nesebičan angažman i doprinos izrađujući vizire za zaštitu od COVID-19 infekcije uposlenika JU Bolnice Travnik te,  time dali nemjerljiv doprinos u borbi protiv pošasti koja je zahvatila našu zemlji.