Centralna BosnaPolitika

SDP glasao protiv povećanja paušala u Srednjobosanskom kantonu

Na brzinu sazvanoj 2.Vanrednoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona zastupnici su imali priliku da se izjasne o samo jednoj tačci dnevnog reda, koja se upravo itekako ticala njih – povećanja paušala. Zastupnici SDA, HDZ i stranaka okupljenih oko HNS-a, SBB-a i Demokratske fronte nisu imali ništa protiv da paušal od 540 KM ovaj put povećaju nešto „značajnije“ i to ni manje ni više nego na 810 KM mjesečno. Pa taman u tom mjesecu ne bilo nijedne sjednice Skupštine.

 

 

 

U vrijeme kada se u drugim kantonima paušali smanjuju ili ukidaju, Kanton koji se „ističe“ svojim ubjedljivo zadnjim mjestom po skoro svim ekonomskim pokazateljima, na ovaj način je najavio bolja vremena za svoje izabrane zastupnike i jasno poručio da će sve uraditi da ih zadrži u Bosni i Hercegovini barem do kraja mandata.

 

Sramota je da su naši zastupnici među najslabije plaćenim zastupnicima u odnosu na druge kantone, moglo se čuti na sjednici, tako da je odluku jednoglasno podržala i Vlada, za koju je ovo vjerovatno jedna od mjera podizanja ekonomskog standarda građana i kao takva će znatno utjecati na rast prosjeka plata u Kantonu.

 

Zastupnici SDP BiH i zastupnik NB u Skupštini SBK danas su bili jedini protiv ovakve zloupotrebe položaja zastupnika koji su sami sebi jednim dizanjem ruke obezbjedili do kraja mandata po dodatnih 12.000 KM, čime su još jednom pokazali svoju principijelonost u borbi za interese građana koji su ih birali, dok su oni koji su u kampanji govorili o „jedinstvu“ i „zajedništvu“ i na ovaj način pokazali da kada njima lično treba mogu itekako biti i jedinstveni i zajedno.

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine i dalje će nastaviti s borbom za interese svih građana ove države i biti okosnica svih progresivnih snaga i ideja u Bosni i Hercegovini. Državi za sve nas.

 

(KO SDP SBK)