Info

Snijeg opet iznenadio zimske službe

Snijeg u decembru ponovo je iznenadio zimske službe! Putovanje magistralnim putem M-5 sinoć na dionici Travnik – Vitez bilo je prava avantura, a stanje u kojem su osvanule glavne travničke ulice priča je za sebe. Zato su motorne sanke bilo najbolje prevozno sredstvo jutros u Travniku.

 

 

Najlošije stanje na raskrsnicama gdje komunalci ne čiste, a zimska služba koja održava magistralni put M-5 samo gura nanose snijega. Pitanje samo gdje ide novac koji se izdvaja za održavanje puteva i sa federalnog i sa kantonalnog i sa općinskog nivoa.

Snijeg i temperature koje će se spuštati i do minus 13 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Krajem dana ili u večernjim satima padavine slaba i prestaju.

Drugog dana vikenda u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano, a u ostatku BiH jutro pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje do kraja dana. Jutarnje temperature od minus osam do minus tri, na planinama do -13, na jugu od nula do pet, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od četiri do devet stepeni.

Oblačno vrijeme sa slabim snijegom u većem dijelu Bosne i slabom kišom u Hercegovini očekuje se i u ponedjeljak. I u utorak očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od minus sedam do minus jedan, na jugu od nula do pet, a dnevne od minus dva do dva, na jugu od četiri do devet stepeni.

 

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnje temperature od minus sedam do minus jedan, na planinama do -12, na jugu od nula do pet, a dnevne od minus jedan do tri, na jugu od šest do deset stepeni Celzijusa.