InfoStudent Info

SSE 2022 okupila preko trideset stručnjaka iz šest zemalja!

Danas je u Travniku, u organizaciji Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, održana Prva međunarodna statistička konferencija (SSE 2022). Svečani protokol otvaranja Konferencije koji je vodila doc. dr. Emina Terzić započeo je obraćanjem dekana Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazima Selimovića, zatim se prisutnima obratio predsjednik naučnog odbora, doc.dr. Maid Omerović.

 

 

Konferenciju je svečano otvorio Premijer Vlade SBK/KSB,Tahir Lendo koji je u toku svoga obraćanja govorio o značaju organizacija naučnih konferencije za širu zajednicu te istaknuo da način rada Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, okupljanje međunarodnih stručnjaka i razmjena iskustava, uveliko doprinose unapređenju SBK/KSB.

Premijer Lendo: Otvorio konferenciju

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, mladih, kulture i sporta SBK /KSB, a partner konferencije je Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Koorganizator konferencije je Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon protokolarnog dijela otvaranja konferencije, upriličeno je izlaganje radova. Učesnici današnje konferencije bili su ugledni stručnjaci u svojim oblastima i gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, SAD-a i Kosova kao i studenti Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku. Nakon što su prezentirani svi radovi, uslijedila je podjela certifikata učesnicima.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript