Hronika

Tri osobe povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi kod Travnika

 

Tri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nezgodi  koja se dogodila sinoć  oko 21,05 sati na magistralnom putu M5, na dionici između Travnika i Turbeta,  u mjestu zvanom Duge luke. Teške tjelesne povrede zadobio je A.G. (20) iz Travnika, a lake tjelesne povrede zadobili su njegovi saputnici A.M. (24) i E.H. (21), oboje iz Travnika.

Upravljajući vozilom Audi (A14-M-225) iz pravca Turbeta prema Travniku  A.G. je udario u zaštitnu ogradu. Kada su izišli iz vozila, iz pravca Travnika naišlo je vozilo Renault (A56-T-319) kojim je upravljao V.B. (71) i udario u Audi, potvrđeno nam je iz MUP-a SBK.

Tom prilikom je vozač Audija A.G. zadobio teške tjelesne povrede u vidu prijeloma noge. Iz MUP- SBK nisu nam mogli potvrditi kada su nastupile povrede kod suvozača u vozilu Audi.

Medicinska pomoć povrijeđenim u ovom udesu ukazana je u Urgentnom centru JU Bolnica Travnik. Uviđaj koji bi trebao u potpunosti rasvjetliti okolnosti pod kojim je došlo do ovog udesa  izvršili su službenici kriminalističke  policije PU Travnik.