Travnik danas

U centru Travnika postavljen „Modularni urbani vrt“

Danas je na Centralnom gradskom trgu u Travniku postavljen specijalno dizajnirani i izrađeni „Modularni urbani vrt“ koji je od višestruke koristi građanima Travnika, kako sa ekološkog tako estetskog , turističkog i svakog drugog aspekta.

 

Rezultat je ovo saradnje Općine Travnik sa Kantonalnom upravom za šumarstvo SBK  i Međunarodnom organizacijom – Inicijativa za šumarstvo i okoliš (FEA) na planu  unaprijeđenja gradske sredine Travnika kroz donaciju donira i postavljanje  specijalno dizajniranog „Modularnog urbanog vrta“.

-Općina Travnik planira da uloži sredstva u kupovinu još nekoliko „Modularnih urbanih vrtova“ koji bi bili postavljeni na nekoliko lokacija u gradu. – kazao je ovom prilikom načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

 

Travnik je, nakon Sarajeva, drugi grad u BiH u kojem je instaliran „Modularni urbani vrt“. Modularni vrt je dizajniran na način da posjeduje klupu za sjedenje, parking za biciklo, podne i vertikalne saksije sa hortikulturnim biljnim vrstama i spremnik za vodu, uz mogućnost proširenja. Biljke koje su posađene listaju tokom cijele godine.