Kult ART

U Makarskoj promovisana knjiga “Svakom svoje, meni tvoje”

U sklopu dugododišnje saradnje JU Centra za kulturu općine Travnik i Lutkarskog društva “Zlatousti” – Makarska realizovan je još jedan zajednički projekat. Da podsjetimo, nakon uspješne premijere predstave “Svakom svoje, meni tvoje” koja je rađena u koprodukciji sa Centrom, izdata je knjiga, dječija bajka sa istoimenim nazivom autora i urednika Davor Šegota, Zlatousti Makarska.

 

Autor stihova i muzike je direktor JU Centar za kulturu općine Travnik mr. Taik Ganić. Interesantno je da djeca unutar knjige mogu skenirati kod koji ih direktno odvodi do youtube linka, te poslušati predivne pjesme koje izvode: Ajna Ganić, Ivana Janko Stupar i Sanja Grabovac, te dodatno doživjeti čaroliju ove predivne bajke.

Izdavač je Duplo više d.o.o. Makarska, a knjiga je izdata pod CIP katalogizacijom Nacionalne i sveučilišne knjižnice Split.

Premijera knjige “Svakom svoje meni tvoje” održana je nedavno  u Makarskoj, a ista se očekuje uskoro i u Travniku u okviru festivala za decu “Ogedalo svijeta u očima djeteta” Centra za kulturu općine Travnik.