Crna hronika

U sklopu akcije “Phoenix” uhapšeno više osoba na području Travnika, Novog Travnika i Viteza

U sklopu akcije  „Phoenix” službenici Federalne uprave policije (FUP)  lišili su  slobode pet lica zbog počinjenja više krivičnih dijela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, „Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“, „Krivotvorenje isprave“i „Lihvarstvo“.

 

 

Tokom dana  u suradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Travniku na području općina Novi Travnik, Travnik – naselje Nova Bila i Vitez, izvršeni su pretresi stambenih objekata na sedam lokacija, te je lišeno slobode pet lica inicijala Z.Č. (1962.), F.G.G. (1971.), G.J. (1978.), N.B. (1976.) i Š.V. (1963.). Osumnjičena lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestruci povratnici u vršenju krivičnih djela.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge „Kokain“, „Amfetamin“, „Cannabis Sativa L“, određena količina oružja, municije, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te će ista biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.