Izdvojeno

U Travniku otvorena “Druga kuća”

 

Pedeset mladih ljudi danas je u centru Travnik simbolično presjeklo vrpcu i na taj način ozvaničen je početak rada „Druge kuće“, odnosno novih prostorija Centra za edukaciju mladih (CEM) koji uspješno realizuje brojne edukativne i korisne projekte za mlade već punih 18 godina. Riječ o investiciji vrijednoj oko 250 hiljada KM, koliko je potrošeno da bi se nekada zapušteni prostor pretvorio u funkcionalni objekat za realizaciju edukativnih projekata i biznis inkubator za mlade.Projekat CEM-a već duži niz godina uspješno vode direktor Adis Arnautović i program menadžer Nedim Pripoljac.

 

„Druga kuća“ smještena je u centru Travnika, u zgradi koju su nekada koristili Muzička škola, Radio Travnik, koja je do prije nekoliko godina bila sjedište Radiotelevizije Travnika. Zapušteni objekat doživio je potpunu transformaciju i sada je u  novom ruhu i sa savim novom namjenom i konceptom.

Centar za edukaciju mladih od svog osnivanja, prije 18 godina, pružao je brojne korisne programe mladim kako u Travniku, tako u srednjoj Bosni i šire. „Druga kuća“ pružit će nove korisne sadržaje, a zapušteni objekat u centru grada dobio je sasvim novu namjenu. Ne treba posebno napominjati da je grad dobio jedan izuzetan sadržaj u samom centru, a na ovaj način oplemenjen je i prostor u strogom centru Travnika.