InfoTravnik

U Travniku uručeni ključevi novih stanova za 20 porodica

Svečana ceremonija uručenja ključeva stanova za 20 raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe, koje su živjele u kolektivnom centru na lokalitetu travničkog naselja Dolac na Lašvi, upriličena je danas u Travniku.

 

 

Ovo je projekat koji implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba I izbjeglica u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava I izbjeglice BIH, Fondom za povratak BIH I Općinom Travnik koja je osigurala zemljište, svu potrebnu dokumentaciju, projektnu dokumentaciju kao I nadzor nad izvođenjem radova. Ukupna vrijednost projekta je 1,9 miliona KM.

Današnjoj svečanosti uručenja ključeva porodicama , pored domaćina -načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, kantonalni ministar prostornog uređenja,zaštite okoliša,povratka i stambenih poslova SBK, direktor Fonda za povrataka BiH Bojan Ninković te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a.

U novoj zgradi će stanovati 78 osoba koje su do sada živjeli u kolektivnom centru i alternativnom smještaju na području općine Travnik.