Kult ART

Uspješno okončan još jedan “Kreativni raspust”

U Centru za kulturu općine Travnik okončan još jedan Kreativni ljetni raspust, edukativne radionice za djecu školskog uzrasta koje su trajale od 12.7. do 16.7.2021. godine.

 

Ove godine kao dio kulturne manifestacije „15. Travničke večeri“, mališani su imali priliku družiti se, igrati, učiti, spoznavati, maštati, kreirati, a sve to kroz zanimljive i poučne radionice, interaktivne igre, maštovite zadatke, zabavne improvizacije i slično. Akcenat je ponovo bio na kulturi izražavanja i ponašanja, međusobnom razumijevanju i sporazumijevanju, spremnosti na timski rad, kao i na njihovim emocijama, potrebama, sklonostima, sposobnostima.

Radionice su iz dana u dan realizovane na različitim prostorima kojima Centar za kulturu raspolaže, pa su pojedina djeca imala priliku prvi put posjetiti Kamernu scenu, te osjetiti kako je biti na velikoj sceni Centra za kulturu, što ih je posebno oduševilo.

Na kraju Kreativnog raspusta, zajedničkim snagama i idejama, pripremili su pano „Travnik, to je moj grad“ te kratku prezentaciju o kulturno-historijskim znamenitostima i ljepotama grada Travnika, po uzoru na mural

koji se nalazi na novoj Ljetnoj sceni Centra za kulturu.

Kao nagradu za njihov trud, rad i kreativnost tokom cijele sedmice, nakon prezentacije je upriličena dodjela CERTIFIKATA kako bi zauvijek imali lijepe uspomene na Centar za kulturu i Kreativni raspust.