Travnik

Zakazan Kolegij Općinskog vijeća Travnik

Za narednu sedmicu zakazana je sjednica Kolegija Općinskog vijeća Travnika nakon koje bi trebalo biti jasno da li će biti održana sjednica Općinskog vijeća, prva nakon tri mjeseca nerada!

 

 

Podsjećamo, predsjednik Općinskog povjereništva Naroda i Pravde (NiP), Tarik Šečić uputio je zahtjev za sazivanje sjednice Općinskog vijeća Travnik, koje već duži vremenski period ne radi.

 

-Na osnovu Člana 36. Poslovniak o radu Općinskog vijeća Travnik, 1/3  viećnika može uputiti zahtjev predsjedavajućem Općinskog vijeća za sazivanje sjednice. S obzirom, dase sjednice Općinskog vijeća Travnik ne održavaju već skoro tri mjeseca, Općinsko povjereništvo naroda i Pravde Travnik upućuje  poziv svim vijećnicima da se potpišu i da uputimo zahtjev predsjedavajućoj da konačno sazove sjednicu Općinskog vijeća i omogući normalno funkcionisanje Općinskog vijeća. Smatramo da nije moralno da građani Travnika budu bilo čiji taoci, ili žrtve bilo čijih politika, a na ovaj način to definitivno jesu. – stoji u zahtjevu kojeg potpisuje predsjednik OP NiP, Tarik Šečić, a kojim se pozivaju svi vijećnici da potpišu i traže konačno sazivanje sjednice.