Crna hronika

Zeničanin uhapšen zbog tri krađe vozila u Travniku

Dvadesettrogodišnji Zeničanin S.N. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio tri krađe motornih vozila na području općine Travnik.

 

 

-Policijski službenici Policijske uprave Travnik u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZDK realizovali su još jednu uspješnu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti krađe motornih vozila. Naime, u ovoj akciji rasvijetljena su 3 krivična djela krađe motornih vozila, koje su izvršene u proteklom periodu na području Travnika. Radi se o dva vozila marke VW Golf i jednom vozilu marke VW Polo.Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krađa S.N. rođen 1998.godine iz Zenice. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada, a u toku daljnjih aktivnosti ukradena vozila su pronađena na autootpadu na području Zenice. – saopćeno je iz Ureda komesara MUP-a SBK.

Navedenim aktivnostima prekinut je čitav niz kontinuiranih krađa vozila, čime se u znatnoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti na našem području, ističu u MUP-u SBK.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.