Sport

Alem Lolić podnio ostavku na mjesto predsjednika NK Travnik

 

NK Travnik Alem Lolić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednka Kluba.   Sada već bivši predsjednik „Vezira“ ostavku je obrazložio privatnim obavezama. Lolić je rekao da će nastaviti pomagati klub u marketinškom dijelu.

– Ostavku podnosim zbog novonastalih poslovnih i porodičnih obaveza i više nisam u mogućnosti da se u punom angažmanu posvetim obavljanju ove odgovorne i zahtjevne funkcije. Potpuni izvještaj moga rada i rada Upravnog odbora u mom mandatu ću uskoro dostaviti Upravnom odboru i Skupštini Kluba. Ovom prilikom želim da istaknem da ću nastaviti da podržavam Klub u vidu pružanja medijskih usluga, medijskog pokroviteljstva i sponzoriranja NK Travnik – rekao je Lolić.

Skupština kluba  je Loliću i novoj upravi NK Travnik dala povjernje na sjednici  održanoj 29. juna ove  godine. Tada je obećana stabilizacija kluba, opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH, oslonac na vlastiti igrački kadar i rad sa mladim selekcijama kluba.

U momentu kada je podnio ostavku klub je na posljednjem mjestu prvenstvene tabele sa 2 boda, bez pobjede i malim šansama da zadrži status federalnog prvoligaša!

Funkciju v.d. predsjednika obavljat će Edin Teskeredžić koji je u proteklom periodu bio član Uprave zadužen za pravne poslove i vođenje tekućeg poslovanja.