Hronika

Travnik: Pronađen kanabis u Vlahovićima i centru grada!

Službenici sektora kriminalističke policije MUP-a SBK  po naredbi Općinskog suda Travnik izvršili su pretrese na dvije lokacija u Travniku i tom prilikom su pronađene određene količine opojn droge kanabis, te više stabljika kanabisa.

Prilikom pretresa  porodične kuće i pratećih objekata, u vlasništvu A.S. u mjestu Vlahovići, nadomak Travnika  pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, kao i zasad od 11 komada zeljastih biljki koji svojim izgledom i načinom uzgoja asociraju na kanabis.

 

U stanu u ulici Derviša ef. Korkuta u Travniku koji je u vlasništvu   A.Č.  pronađen je zasad biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis. Kod iste osobe je pronađena i određena kanabisa  koju je zajedno sa  E.Z. iz Travnika konzumirao.

 

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK rade na kompletiranju i dokumentovanju navedenih predmeta, a protiv osumnjičenih osoba će biti podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu u Travniku.