Scena

Alen Nurkić (AL N) snimio zanimljiv video spot u Africi

Alen Nurkić (AL N) iz Bugojna obradio je jednu temu vezanu za naše običaje i tradiciju kroz interesantan video spot snimljen u Africi. Spot za pjesmu „Trebal ‘ Kesa “ snimljen je u Africi, a u spotu je gostovao i član Masai plemena iz Kenije.

 

 

-Pjesma „Trebal ‘ Kesa “ posvećena je svima koji su nekad obećali da ce se javiti za kafu, a nikad nisu. Tema nove pjesme govori o problemu zagađenja plastikom i našim običajima i našem odnosu prema određenim tradicijama koje često slijepo pratimo, ne dovodeći u pitanje njihovu suštinu i da li se ustvari slijede iz pravih razloga. Konkretno preispitujem običaj  „nošenja kesa“ u goste, koji nas je iz osjećaja obaveze ili finansijske nemogućnosti u datom momentu, doveo do toga da se sve manje vidamo i družimo s prijateljima, pa i rodbinom. Najbitnije je da neko sa sobom donese dobro raspoloženje.

Slažem se da tradicija ima bitnu ulogu u iskazivanju identiteta, ali neke običaje treba preispitati i ne raditi ih po automatizmu – vodeći se narodnom „tako treba“. Spot za pjesmu „Trebal ‘ Kesa “ snimljen je u Africi, a na moje veliko zadovoljstvo i radost, u spotu je gostovao i član Masai plemena iz Kenije. – pojasnio ideju za ovu zanimljivu pjesmu.