Kult ARTScena

Band Šuma Čovjek danas objavljuje “Basna”, treći singl s albuma “Fata Morgana”

Band Šuma Čovjek danas objavljuje “Basna”, treći singl s albuma “Fata Morgana”, koji će biti objavljen 21. januara/ siječnja 2022. godine.

 

-Naša nova pjesma, za koju je u Bosni snimljen videospot, odaje počast ženi po imenu Basna. Ova žena simbolizira naše bake, majke, sestre. Basna je žrtvovala svoj život za druge, uvijek dajući dobar primjer i posvećujući svoja djela dobrobiti onih oko sebe. Ova pjesma je posvećena ovim ljudima koji s ljubavlju i dobrotom oblikuju našu svakodnevicu, a pritom ostaju nevidljivi. Zvuk benda “Šuma Čovjek” ostaje nepogrešiv na novoj ploči s njezinim s ljubavlju insceniranim pjesmama koje sežu od melankoličnih balada do ritmičnog mediteranskog popa. Jezično gledano, možete se veseliti akrobatskim eksperimentima između francuskog, b/k/s- jezika i arapskog. – kažu iz članovi banda Šuma Čovjek.

Višestruko nagrađivani švicarski fotograf Dominic Nahr napravio je fotografije za singl i omote albuma – takoder u Bosni, na lokalitetu Vlašića i Vareša.  Spotove ponovno dizajniraju srpski filmski producenti Jelena Gavrilović i Marko Milovanović.

Album Fata Morgana slijedi u januaru/ siječnju 2022., kada počinje klupska turneja s 15-ak koncerata diljem Švicarske (uključujući KiFF, Rote Fabrik, Parterre, Le Singe, Dachstock). Na proljeće/ ljeto 2022 je takoder planirana i turneja po Bosni i Hercegovini.

Šuma Čovjek su 2018. objavili svoj prvi album “Ničija zemlja”.  Prateći singl “Bouge ton cœur” bio je jedna od najprodavanijih pjesama na federalnom radiju SRF3 u 2018. godini.  Vrhunci njihovih dosadašnjih turneja bili su nastupi na Montreux Jazz Festivalu, St. Gallen Open Airu, Zermatt Unpluggedu i Hehre Open Airu.

 

(www.sumacovjek.com)