Ambasador Skalink u SBK: Izvjesna saradnja čeških kompanija sa „Vitezitom“

 

Izvjesna je saradnja kompanije „Vitezit“ sa jednom od najvećih kompanija iz oblasti namjenske industrije  iz Češke Republike potvrđeno je tokom današnje posjete ambasadora Jakuba Skalnika Srednjobosanskom kantonu koju je organizovao Evropski pokret u BiH.

-Posjetili smo firmu „Vitezit“ i razgovarali sa direktorom o mogućnosti saradnje sa češkom kompanijom za proizvodnju eksploziva. Mogućnosti za saradnju su velike. Tokom sastanka u Srednjobosanskom kantonu razgovarali smo i o drugim oblastima u kojima je moguća sadranje i gdje je Češka razvojna agencija aktivna i gdje podržava projekte. To oblast zaštite okoliša, upravljanja komunalnim otpadom i prečišćavanja otpadnih voda. Postoji mogućnost saradnje kakvu imaju općina Travnik i češka općina Police na Metuji. – izjavio je nakon sastanka ambsador Skalink nakon susreta sa kantonalnim premijerom Tahirom Lendom i ministrima u Vladi.

Nakon toga upriličen je i sastanka sa članovima Udruženja poslodavaca SBK, te sa načelnicima nekoliko srednjobosanskih općina.