Biznis

AS Group i Udruženje UTOK BiH nastavljaju saradnju sa Sajmom Timod EXPO

Izuzetnu podršku u organizaciji prvog Sajma tekstila, obuće i kože Timod Expo 2019 koji je krajem aprila ove godine održan u Travniku dale su članice AS Group, te članice Udruženja tekstila, obuće i kože BiH (UTOK). Timo povodom načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić je u ime Organizacionog odbora Sajma uručio zahvalnice Rusmiru Hrviću, predsjedniku Uprave bosanskohercegovačke kompanije AS Group i direktor AS Holdinga i Đemalu Memagiću, članu Upravnog odbora  Udruženja tekstila, obuće i kože BiH (UTOK).

 

 

Tokom razgovora sa prvim čovjekom Uprave AS Group i AS Holdinga, Rusmirom Hrvićem,  iskazano je zadovoljstvo saradnjom koja je ostvarena prilikom organizacije prvog specijalizovanog Sajma tekstila, obuće i kože Timod EXPO 2019, te iskazana želja za nastavkom saradnje. AS Group pored podrške u organizaciji predstavila je i svoje proizvode iz tekstilne branše na štandu travničke firme Fortitudo  koja je članica ove grupacije i nasljednik dugogodišnje tradicije u proizvodnji vrhunskih modela muške i ženske konfekcije za najpoznatije svjetske modne brendove.

I tokom razgovora sa Đemalom Memagićem, članom Upravnog odbora Udruženja tekstila, obuće i kože BiH (UTOK) dogovoren je nastavak saradnje kroz učešće članice ovog Udruženja na drugom Sajmu Timod EXPO. Gospodin Memagić je osnivač uspješne bosanskohercegovačke robne marke Alma- Ras koja je svoje proizvode predstavila na štandu, ali i kroz izuzetne modne revije na ovogodišnjem sajmu u Travniku.