Politika

Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina!

Bosna i Hercegovina je naša država! Od Drine do Une i od Save do mora! Mi nemamo drugu državu, niti slijepo slušamo šta nam poručuju iz Beograda, Zagreba ili Istanbula! Zato u ovoj borbi za opstanak i razvoj Bosne i Hercegovine stojimo kao garant njene opstojnosti.

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Nerminom Nikšićem i potpredsjednikom koji dolazi iz Srednjobosanskog kantona, Zukan Helezom, je odlučna da pokaže kako Bosna i Hercegovina može biti prosperitetna zemlja svih njenih građana, iako se pojedini centri moći i njihovi medijski poslušnici već mjesecima trude da stvore razdor i strah među građanima, prvenstveno, od promjene vlasti. A promjena vlasti je upravo ono što očajnički treba Bosni i Hercegovini i njenim građanima – kriminal i korupcija koja se krije iza tobožnje nacionalne ugroženosti od ostala dva naroda učinilo je našu domovinu najnepoželjnijem mjestu za život u Evropi.

O onima koji su državu i njene građane doveli u ovakvo stanje – nećemo govoriti. Oni su sami već sve o sebi dovoljno rekli.

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije Srednjobosanskog kantona ovim putem daje punu podršku predsjedniku Nikšiću, u svim pregovorima koje vodi, kako na formiranju državne vlasti, tako i federalne i kantonalnih, jer stanje u kojem se Bosna i Hercegovina nalazila prethodnih godina, je više nego neodrživo.

 

Dajemo punu podršku Predsjedništvu SDP BiH u procesu imenovanja Zukan Heleza za Ministra obrane Bosne i Hercegovine. Vjerujemo u nepokolebljivost i istrajnost predsjednika Nikšića i potpredsjednika Heleza u ovoj borbi i znamo da nas neće izdati, niti će, poput onih koji su im sada najveći protivnici, zbog ličnih interesa, svakodnevno mijenjati stavove. Znamo da im nisu fotelje prioritet i da će istrajati na principijelnom formiranju vlasti u interesu države Bosne i Hercegovine bez obzira hoće li u toj vlasti biti SDP BiH ili ne. Ovo su ljudi koji hoće da pokažu da Bosna i Hercegovina može bolje i drugačije i zato smo ponosni što smo dio njihovog tima!

Da svane dan!

 

(SDP BiH)

Služba za odnose s javnošću