Politika

Najavljena kampanja SBB-a Travnik

U Travniku je održan zajednički radni sastanak mjesnih odbora SBB BiH gradskog područja Slimena-Dolac, Centar, Stari grad i Kalibunar, čime je najavljena kampanja za predstojeće lokalne izbore. U punoj sali Općine sastanak je bio informativnog  karaktera, gdje su članovi ovih mjesnih odbora u proširenom sastavu upoznati sa planovima Općinskog odbora SBB Travnik u predstojećem periodu.

sbb-travnik2

 

Prisutnima su se obratili koordinator mjesnih odbora SBB-a gradskog područja i novoimenovani vijećnik Samir Pinjo, predsjednik OO SBB Travnik Elvedin Kanafija, zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona i član Glavnog odbora SBB BiH Samir Čurić, te ministar trgovine u Vladi Federacije BiH iz reda SBB BiH Zlatan Vujanović.

sbb-travnik4

Istaknuto je da će Općinski odbor SBB Travnik u saradnji sa mjesnim odborima pripremiti listu kandidata za Općinsko vijeće, sa kojom će ova stranka samostalno izaći na lokalne izbore drugog oktobra. Iste aktivnosti paralelno sa gradskim, provode se trenutno i na područjima Biljanske i Turbetske regije.