Kultura

Centar za kulturu Travnik potpisao Sporazum o saradnji kulturnih institucija u BiH

Na inicijativu JU Centar kulture i mladih općine Sarajevo dana 1.10.2018. godine u općini Centar Sarajevo potpisan je „SPORAZUM O SARDNJI“ u cilju unapređenja kulturne saradnje između gradova.

 

 

Potpisivanje sporazuma predvodio je načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajandžić i direktor JU Centar za kulturu općine Centar Sarajevo Armin Omerović zajedno sa 11 potpisnica, institucija kulture iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Srbije.

Jedni od glavnih ciljeva ovog sporazuma jesu razmijenjivanje vlastitih produkcija, izgradnja zajedničkih programa, manifestacija, učestovanje na festivalima, te apliciranje zajedničkih projekata prema domaćim i međunarodnim institucijama.

Tim Centra za kulturu općine Travnik predvođen direktorom Taikom Ganićem i saradnicom za informisanje i propagandu Majom Đurić-Zahirović prisustvovao je svečanom potpisivanju, te posjeti JU Centar kulture i mladih općine Sarajevo, gdje su se dogovorili prvi konkretni koraci u ostvarivanju zajedničkih aktivnosti shodno sporazumu.