Kult ART

Centar za kulturu Travnik realizovao 202 programska sadržaja tokom prošle godine

Javna ustanova Centar za kulturu općine Travnik je u toku 2023., godine realizovala 202 programska sadržaja iz oblasti kulture u prostorijama Centra. Radi se o programima koji su dio vlastite produkcije, koprodukcije, gostovanja, sa preko 30 hiljada posjetilaca.

 

 

U pitanju su: festivali, koncerti, pozorišne predstave, izložbe slika, promocije knjiga, plesne večeri, svečanosti, tematske kulturne večeri i drugi sadržaji.

-Lokacije su bile: velika sala Centra, Kamerna scena, mala sala i hol Centra.  U ove brojke ne računamo outdoor aktivnosti manifestacije “Travničke večeri” koje se održavaju na više lokacija u gradu tokom ljeta. Također, tradicionalno sedam  programskih aktivnosti i projekata realiziramo u vlastitoj produkciji, kao i pet u koprodukcijskim programima.  Trudimo se iz godine u godinu da doprinesemo raznovrsnim, kvalitetnim i poučnim sadržajima za heterogene grupe posjetilaca.  Naši timovi su uvijek na raspolaganju svim raspoloživim resursima. Vjerujemo u zajedničko stvaranje, podršku i razumijevanje, te se nadamo još uspješnijoj predstojećoj godini. – saopćili su  iz JU Centar za kulturu općine Travnik.

 

Iz ove kulturne institucije već najavljuju nove događaje na početku 2024. godine.